LASSE LIEMOLA

Kuvat copyright NJH-Tuotanto. Kuvien käyttö ilman lupaa on kielletty.

”Slangi elää ja muutuu koko ajan

Lasse Liemolan uusimman singlen Jäbä kelaa sanoituksessa (NinaJ. Hedkrok) otetaan kantaa siihen kuinka ihmiskunta sodilla, roskilla ja ahneudella lopulta tuhoaa tämän maapallon. Lukuisat ihmiset elävät nykyisin köyhyydessä, työttömyys ja asunnottomuus ovat puutteita jotka yhteiskunnan tulisi korjata. Huumeongelmat ja rikollisuus ovat lisääntyneet. Maailmalla käydään liian paljon sotia ja maapallo on tuhoutumassa koska mitään aiemmista virheistä ei olla opittu. Ihminen on unohtanut sen kuinka ollaan sopusoinnussa itsensä ja luonnon kanssa. Luonnon ja toisten ihmisten kunnioittaminen ovat nykyihmisille muinaishistoriaa. Elämme liian suorituspainotteisessa ja hektisessä yhteiskunnassa.

Jäbä kelaa kappaleen ironia tulee siinä että sen laulaa useiden vuosikymmenien aikakausia nähnyt vanha musa- ja leffastara. Ongelmat ovat ihan samat kuin mitä ne olivat 60 vuotta sitten, silloin kun Liemola levytti aikakautensa kantaa ottavan kappaleensa Diivaillen.

Lasse Liemola on 1950 – luvun suomalainen supertähti joka on viihdyttänyt jo yli kuusivuosikymmentä. Lasse Liemolalla on takanaan monipuolinen ja laaja ura niin artistina kuin näyttelijänä. Hänet muistetaan 1950 luvun Suomen ensimmäisenä nuorisoidolina kappaleestaan ”Diivaillen” (1957). Muita Liemolan tunnettuja hittejä ovat ”Diana”( 1958)”Anna pois” (1959) ja ”Me nuoret” (1960).  Vuonna 2017 Liemola täytti 80 vuotta mutta ikininuori Lasse on edelleen täydessä keikkaiskussa. Artistin valoisa olemus, vuosikymmenten elämänkokemus ja viisaus tuovat Jäbä kelaa-kappaleen tulkintaan positiivisesti uutta syvyyttä. Vuonna 1957 Lasse Liemola levytti aikakautensa kantaaottavan popkappaleen Diivaillen ja 60 vuotta myöhemmin vuonna 2017 kesäkuun 12 Helsinki päivänä Esplanadin lavalla julkaistiin tämän päivän kantaaottava Jäbä kelaa – single. Liemola laulaa Stadin slangilla käyttäen niin vanhaa kuin uutta slangia sekä nykyajan katukieltä. ”Slangi elää ja muutuu koko ajan” totesi Lasse Liemola totesi kyselijöille jotka hämmästelivät Jäbä kelaa laulun uusia slangisanoja joita nykynuoret puhekielessään käyttävät.

 

Julkaissut NJH-TUOTANTO

Music and Video Producer, Director, Songwriter, Singer, Life Coach, Grand Master of Nidokwan Martial Arts

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: